Veelgestelde vragen

Op Giftactie kun je heel gemakkelijk een nieuwe campagne starten. Het begint met het aanmelden van jouw goede doel op onze website. Dit werkt als volgt:

  1. Maak hier een login aan.
  2. Ben je ingelogd, ga dan naar Maak een campagne.
  3. Bedenk een goede titel, schijf een korte introductietekst over jouw goede doel, stel het financieringsdoel in, en geef een start- en een einddatum voor de campagne in.
  4. Vul ten slotte je naam, adres en betaalgegevens in.
  5. Alles goed ingevuld? Met een druk op de knop gaat je campagne live.
  6. Deel je campagne via social media en Whatsapp.
  7. Ontvang donaties voor jouw goede doel.

Wanneer het vooraf ingestelde campagnedoel niet wordt behaald heeft dit geen gevolgen. In tegenstelling tot sommige andere donatiesites storten wij het geld niet automatisch terug naar de donateurs. Je kunt het ingezamelde geld gewoon behouden voor het goede doel. Ook kun je nog steeds je beloning waarmaken. Nadat alle donaties zijn verwerkt is het geld beschikbaar voor het goede doel

Ja dit is mogelijk. Met de zogenaamde InDemand-functies kun je doorgaan met geld inzamelen zonder deadlines of je kunt een nieuw doel aanmaken oor fondsenwerving

Om onze vaste lasten en de kosten voor het onderhoud van deze website te dekken, vragen we slechts een geringe bijdrage per doneeractie: namelijk 0,80 cent per transactie en 6% van iedere donatie. Afgezien van deze kosten worden er geen andere kosten in rekening gebracht.

Dit doe je eenvoudig door te gaan naar de campagne die je wilt steunen en dan op de belofteknop te drukken. Vervolgens kun je het bedrag dat je wilt doneren aangeven en je betaalgegevens ingeven.

Er zijn meerdere beloningsopties beschikbaar. Lees hiervoor de beschrijving van de campagne door. Wanneer je een live campagne bekijkt, zie je het beloningsaanbod en de hoogte van het minimale donatiebedrag in ruil waarvoor je deze beloning krijgt. Klik op de prijs die je graag wilt ontvangen en ga verder met het doorlopen van de diverse stappen voor het steunen van een campagne. Houd er rekening mee dat de makers van de campagne zelf beloningen aanbieden, Giftactie is niet verantwoordelijk voor het maken, verspreiden of uitvoeren van de beloningen.

Nee, als je als donateur eenmaal een bijdrage hebt gedaan, dan wordt dit bedrag niet terugbetaald via Giftactie. De maker van de campagne behoudt zich echter het recht voor om het geld rechtstreeks terug te storten aan de donateur, via een ander betalingsmechanisme dat niet op de Giftactiewebsite staat.

Giftactie slaat geen creditcardnummers op. De op onze site beschikbare betalingssystemen werken met het hoogste niveau van beveiliging en coderingstechnologie. Bij het steunen van een project ontvangt de ontvanger dan ook geen gevoelige financiele informatie zoals jouw creditcard- of bankrekeningnummer. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het betalen van mensen die je niet kent.

Je kunt je donatie online overmaken via ideal, PaPal, Mister Cash en creditcard. Wij beschikken over een SSL certificaat, zodat je in een veilige webomgeving je betalingen kunt verrichten.