Short Story

 

U kunt hier doneren voor communitieprojecten voor waterputten, alle donaties (na aftrek kosten geef.nl) zullen volledig worden gebruikt voor het aanleggen van nieuwe waterputten.

Graag geen donaties doen voor waterputten op naam.

Waterput campagne in Afrika (test)

door Bag Un

 • 1.250,00

  Financierings doel
 • 0,00

  Fondsen opgehaald
 • 0

  Days to go
 • Streef doelen

  Campagne-einde-methode
Raised Percent :
0%
Minimum bedrag is€5 Maximumbedrag is€10
, Colombia

Bag Un

1 Campagnes | 0 Loved campaigns

See full bio

Campaign Story

Dit is een test

Waterputten in Afrika aanleggen!

U kunt hier doneren voor communitieprojecten voor waterputten, alle donaties (na aftrek kosten geef.nl) zullen volledig worden gebruikt voor het aanleggen van nieuwe waterputten.

Graag geen donaties doen voor waterputten op naam.

 

ONS VERHAAL

In Sub-Sahara Afrika heeft drie van de vijf mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Door gebrek aan schoon water overlijden jaarlijks 430.000 kinderen aan de gevolgen van diarree. Dat zijn 1.200 kinderen (40 overvolle schoolklassen) per dag.

Gevolgen voor vrouwen en meisjesIn veel Afrikaanse landen is het halen van water uit een put een vrouwentaak. Dit duurt vaak uren en uren per dag. In de tijd die ze hieraan besteden kunnen ze niet naar school of naar hun werk. Daarnaast kan de route naar een ver gelegden waterbron gevaarlijk zijn: vrouwen kunnen ten prooi vallen aan seksueel geweld of aan wilde dieren.

Een waterput voor een dorp veranderd dan ook het leven van alle dorpsbewoners. Meisjes kunnen naar school en vrouwen hebben tijd om te gaan werken.

Schoon drinkwaterStichting 168 Million pakt het probleem bij de basis aan. Er wordt uit gegaan van de behoeften en de kracht van de bevolking zelf. Inwoners van een dorp of gebied leiden we op om mee te werken aan een project, dus bij de aanleg en bij het onderhoud van een waterput. Dat garandeert dat zo’n project breed wordt gedragen en ook op de lange termijn kan worden voortgezet.

https://www.geef.nl/en/campaign/waterput-in-afrika-aanleggen-168million/donors

Beloningen

5,00Of meer

maart, 2023

Estimated Delivery
0 backers
1beloningen over
Name Donate Amount Date

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Waterput campagne in Afrika (test)”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *