Wij van Giftactie willen met onze website particulieren, goede doeleninstellingen en bedrijven de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier aan fondsenwerving te doen. Op deze manier dragen we graag ons steentje bij aan een mooiere en betere wereld.

Het is dan ook uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er geld verdiend wordt aan Giftactie, daar is dit initiatief immers niet voor in het leven geroepen. Wel hebben wij te maken met vaste kosten voor het beheer van deze website, serverkosten en advertentiekosten voor het ondersteunen van lopende campagnes. Om deze kosten te dekken brengen we een geringe vergoeding in rekening.

Per transactie vragen wij € 0,80 , daarnaast vragen wij een percentage van 6% van iedere donatie. Afgezien van deze kosten worden er geen andere kosten in rekening gebracht.

Omdat wij transparantie erg belangrijk vinden, illustreren wij met onderstaand rekenvoorbeeld hoe deze verrekening van kosten eruit ziet:

Rekenvoorbeeld

Stel: Een donateur besteedt €10,- aan een campagne.

Kosten

€0,80 per transactie.

6% van deze €10,- is €0,60.

Bedrag dat na verrekening van deze kosten beschikbaar is voor de campagne waaraan het is besteed: €10,00 – €0,60 – €0,80 = €8,60